Zábrany na holuby

Hrotové zábrany sú účinný nástroj na zabránenie holubom (ale aj iným vtákom) pristávať a hniezdiť na parapetoch, rímsach, zábradliach a ďalších stavebných konštrukciách. Jedná sa o trvanlivú, bez údržbovú a pritom finančne nenáročnú metódu ochrany s jednoduchou a nenáročnou montážou.

 

1) Hrotová zábrana na konzoly a nosníky (šírka ochrany do 6cm)

Jednoradové hrotové zábrany sú vhodné najmä na ochranu konzol a nosníkov. Chránia úzke, jednostranne uzavreté priestory. Hroty mierne vyčnievajú dopredu a umožňujú montáž aj na kovové nosníky, ktoré sú nižšie ako je dĺžka hrotov. Na obrázku je jednoradová hrotová zábrana na ochranu pred vtáctvom, dĺžka 1 m, hroty priemer 1,8 mm z nehrdzavej ocele.

 

2) Hrotová zábrana na parapety a rímsy (šírka ochrany do 12 cm)

Dvojradové hrotové zábrany sú najčastejšie používané na okenné parapety, úzke rímsy a rôzne stavebné konštrukcie. Je to štandardný produkt na jednoradovú montáž, alebo na viacradovú montáž pri širších a otvorených priestoroch, napríklad rímsy so šírkou 20 cm. S touto ochranou budú holuby a znečistenie od nich na vašich parapetoch či rímsach minulosťou. Na obrázku je dvojradová hrotová zábrana na ochranu pred vtáctvom, dĺžka 1 m, hroty priemer 1,8 mm z nehrdzavej ocele.

 

3) Hrotová zábrana na ochranu balkónov, väzníkov a širších plôch

4-radová hrotová zábrana slúži na ochranu balkónov, výklenkov a strešných konštrukcií. Používajú sa na ochranu otvorených aj uzavretých priestorov, na jednoduchú aj viacradovú montáž, na ochranu šírky minimálne 14 cm. Je to náš najpredávanejší a najefektívnejší variant ochrany pred vtákmi. Na obrázku môžete vidieť 4-radovú hrotovú zábranu – 1 000 mm dĺžka, hroty s priemerom 1,5 mm z nehrdzavejúcej ocele.

 

4) Hrotová zábrana do odkvapových žľabov

Žľabová hrotová zábrana je špeciálne konštruovaná na ochranu žľabov. Bráni dosadaniu vtákov na žľaby a tiež ich hniezdeniu v žľabe. Jednoduchá inštalácia pomocou ohybných fixačných pásikov, ktoré zaručujú stabilné uchytenie na okraji žľabu. Pri preplachovaní žľabu je možné tieto hroty zvesiť. Na obrázku je hrotová zábrana do ríny dĺžky 1 m, hroty s priemerom 1,8 mm z nehrdzavejúcej ocele.