Elektrické zábrany proti vtákom

Naše elektrické zábrany používajú elektrický impulz približne 16mA pri zhruba 5000V. Výstupná energia max. 0,7 Joulov vystraší holuby a iné vtáky a zabráni ich návratu.

1) Izolačná konzola dvojitá

Elektrické zábrany sa skladajú z dištančných prvkov (izolátorov), ktoré sú prilepené k budove (na  parapet, strechu, okenných parapetoch) v intervaloch približne 35 cm. Materiál: Makrolon (polykarbonát). Kruhové tyče z nehrdzavejúcej ocele (s priemerom 2 mm) sa zachytia do rozpier. Tyče sú spojené s pružinami. Zlepšuje sa tak schopnosť elektrickej ochrany, aby udržal konzistentné napätie v prípade veľkých výkyvov teploty. Kruhové prúty z nehrdzavejúcej ocele vedú impulzy približne 5000 voltov pri 16 mA. Toto natrvalo zastaví holuby bez toho, aby im spôsobili zranenie. Elektrická zábrana je spoľahlivý systém na odpudenie holubov, čajok, vrabcov a iných vtákov. Je vhodný na použitie so širokou škálou stavebných prvkov, ako sú strechy, jutty, rímsy, okenné parapety alebo parapety.

 

2) Zábrana elektrická

Sa skladá z ôsmich krátkych kolíkov (štyri na každej strane) s polykarbonátovými kolíkovými izolátormi. Izolátory sú bodovo zvárané na základové pásy (s rozmermi 1000 × 18 × 0.8 mm) v tvare V. Dve 1m dlhé nehrdzavejúce oceľové tyče sú vedené cez otvory v izolátoroch. 40 mm dlhé napínacie pružiny sa spájajú s jednotlivými tyčami a môžu sa použiť na vytvorenie rôznych rozvetvených usporiadaní.

 

3) Tyčky na platni

Je to systém s tenkými drôtmi (lankový drôt, 0-54 mm) držaný medzi napínacími držiakmi (kolíky) a udržiavaný tesne s pružinami. Systém vykonáva striedavé prúdové a uzemňovacie fázy. Táto elektrická zábrana je vhodná pre pretrvávajúce problémy s vtákmi. Elektrické zábrany proti vtáctvu pre svetelné nápisy a lišty by mal inštalovať špecialista.