Drôtové systémy

Systémy napínacieho drôtu sú nenápadným spôsobom odrádzania holubov. Akékoľvek vtáky, ktoré sa pokúšajú udržať na tenkých, pružinových drôtoch, nemajú dostatok pevného uchopenia. Montáže z nehrdzavejúcej ocele (držiaky rúr, držiaky hrebeňov, jednotlivé kolíky alebo kolíkové lišty) boli navrhnuté v súlade s rôznymi stavebnými materiálmi. To znamená, že systém môže byť optimalizovaný pre konkrétnu vlastnosť v súlade so špecifikáciami podmienok.

 

1) Drôtová ochrana hrebeňa strechy proti holubom

Systém s napínacím drôtom na udržanie holubov od hrebeňa strechy: Triple odpudzovače na špeciálnom držiaku. Tenké paralelné drôty sú namontované pružinou medzi upínacie drôty (kolíky) inštalované v intervaloch približne 1.5 m. Montážne kolíky sú predmontované na základnej doske na usporiadanie drôtov s rozstupom približne 50 mm. Montážna konzola je roztiahnutá na vhodnú dĺžku, ohnutá do tvaru hrebeňa, nastavená, potom upnutá a zaskrutkovaná.

 

2) Ochrana trubiek pred holubmi

Perfektným spôsobom, ako ochrániť potrubia pred holubmi, je použitie špeciálnych alebo dvojradových napínacích drôtov na špeciálnych trubkových držiakoch. Odstraňovače holubov sú určené pre okrúhle alebo oválne oblasti, ako sú potrubia, vlajkové panely alebo držiaky návestidiel. Tento systém ponúka vodiacu lištu s priemerom potrubia až do 60 mm a dvojitý vodič s montážou kolíkov v tvare V pre priemery 70 mm alebo viac. Obidva varianty obsahujú druhý paralelný vodič, ktorý zabraňuje podliezaniu vtákov medzi drôt a rúrku. Montážne kolíky sú predmontované na držiaku potrubia (svorka s výstupkami na obidvoch koncoch). Držiak je pripevnený k rúre a výstupky sú naskrutkované.

 

3) Ochrana okenných parapiet pred vtákmi

Tento systém sa skladá z guľatých nerezových držiakov (kolíky) s priemerom 3.5 mm (pre kolíky so závitom M4) alebo 4 mm (pre kolíky). Silnejšia verzia má priemer 5 mm a závit M4. Jednotlivé kolíky sú k dispozícii v rôznych dĺžkach (od 25 do 300 mm) a rôznych dĺžkach závitov (od 5 do 50 mm). Medzi kolíky je pripevnené lano z nehrdzavejúcej ocele o hrúbke 0.54 mm, ktoré je utiahnuté pružinou. Kolíky sú naskrutkované alebo vŕtané na miesto alebo lepené špeciálnou maltou. Výhodou je, že tento systém je sotva viditeľný, takže nemá žiadny významný vplyv na vzhľad. Je len na použitie ako preventívne opatrenie, ktoré sa nedokáže vyrovnať s vážnymi problémami s vtákmi.

 

4) Ochrana parapiet pred holubmi, Tyčky na platni

Tyčky na platni je systém napínacieho drôtu s jednotlivými kolíkmi zvarenými na doskách, v jednom alebo v dvoch radoch. Dosky sú priskrutkované na povrch (napríklad lišta). Tenké drôty sú umiestnené medzi jednotlivými napínacími úchytmi (čapy) a držané tesne pomocou jednej struny pre každý vodič. Montážne kolíky na štítku sú k dispozícii v rôznych prevedeniach: 1) 1-11 kolíky, jednoradové alebo dvojité, predmontované na dosku. 2) Kolíky sú usporiadané v intervaloch 50 mm. Systém na plašenie holubov od líšt môže byť pripojený pomocou skrutiek alebo nitov. Na obrázku naľavo môžete vidieť ako prvé ochranu pred podletením a ako druhé bez ochrany pred podletením vtáctva.